Η Λα Κρουζ στα προημιτελικά της παγκόσμιας πυγμαχίας

17
Η Λα Κρουζ στα προημιτελικά της παγκόσμιας πυγμαχίας
Julio Cesar la Cruz, πυγμαχία

Φωτογραφία στην Prensa Latina

Βελιγράδι, 31 Οκτωβρίου (Prensa Latina) Ο αρχηγός της ομάδας της Κούβας, Julio Cesar la Cruz, κέρδισε σήμερα τον Ιρανό Toufan Sharifi με 5-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας που εδρεύει εδώ μέχρι τις 6 Νοεμβρίου.

Ο Λα Κρουζ, διπλός βασικός Ολυμπιακός, συμβάδισε με τις ενέργειες για να προσθέσει έναν ακόμη θρίαμβο στον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του, μετά από αυτούς που πέτυχε στις εκδόσεις του 2011, 2013, 2015 και 2017.

Στην επόμενη έξοδό του, ο ιθαγενής της κουβανικής επαρχίας Camagüey θα μετρήσει δυνάμεις με τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του ντόπιου Sadam Magomedov και του Βόσνιου Dzemal Bosnjak.

Στα προημιτελικά και ο Herich Ruiz με το δεύτερο χτύπημα του

Νωρίτερα, ο πρωτάρης Χέριχ Ρουίζ στα 86 κιλά χάρισε στην Κούβα άλλη μια νίκη, στη συνέχεια με 4-0 επί του Ιορδανού Αντέλ Αλχιντάουι.

Ο Ruiz, γέννημα θρέμμα του ειδικού δήμου Isla de la Juventud, κυριάρχησε στον αντίπαλό του από μεσαία και μεγάλη απόσταση, με ορισμένους συνδυασμούς που έκρινε υπέρ του το 29-27 των τεσσάρων από τους εν ενεργεία κριτές, ενώ ένας είδε τον αγώνα άρτιο. 28-28.

Herich Ruiz, πυγμαχία

Φωτογραφία στον Λατινικό Τύπο

Αυτή ήταν η δεύτερη επιτυχία του Ρουίς στο τουρνουά μετά από αυτή που πέτυχε με την εγκατάλειψη επί του Σέρβου Slobodan Jovanovic στο ντεμπούτο.

Στα προημιτελικά ο «νησιώτης» θα αντιμετωπίσει την πρόκληση του Τούρκου Μπουράκ Ακσίν, ο οποίος κέρδισε με 5-0 τον Γερμανό Αλεξάντερ Οκαφόρ. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η Κούβα προσθέτει 12 νίκες και δύο αποτυχίες με έξι άνδρες στον ανταγωνισμό, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις στην έκδοση του Αικατερινούπολη, Ρωσία 2019, όταν έφτασαν συνολικά ένα μέταλλο από κάθε χρώμα.

Αύριο οι Andy Cruz και Yoenlis Hernández θα ανέβουν ξανά

Αύριο, ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο 2020 Andy Cruz στα 63,5 κιλά και ο rookie Yoenlis Hernández στα 75 θα επιδιώξουν να προκριθούν στα προημιτελικά.

Ο Κρουζ, επίσης πρωτάρης του διπλού κόσμου στα 63 κιλά, θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Vershaun Lee, ο οποίος φτάνει ενθαρρυμένος από τη νίκη του με νοκ-άουτ επί του Τρινιδάνου Blessing Waldropt.

Για να φτάσει εδώ, ο Κουβανός από τη δυτική επαρχία Ματάνζας, οδήγησε με 5-0 τον Παναμά Jonathan Miniel και τον Βραζιλιάνο Nicolás de Jesús, αντίστοιχα.

Από την πλευρά του, ο Ερνάντεζ θα αντιμετωπίσει την Ινδική Σύνοδο, ο οποίος επίσης νίκησε με ομόφωνη ψήφο των κριτών τον Τζαμαϊκανό Damon O´neill και τον εκπρόσωπο του Τατζικιστάν, Abdumalik Botaev.

Ο γέννημα θρέμμα του Καμαγκιούι, από πάνω προστατεύτηκε από δύο χαμόγελα 5-0 απέναντι στη Βραζιλιάνα Wanderlei Pereira και τον Τούρκο Birol Aygün.

Από την εμφάνιση των παγκόσμιων αγώνων πυγμαχίας στην Αβάνα το 1974, η Κούβα έχει κερδίσει 77 χρυσά, 35 ασημένια και 26 χάλκινα μετάλλια, με τη συνοδεία Ρωσίας (41-32-39) και Ηνωμένων Πολιτειών (11-16-19).

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar