Θετική μέρα | Bohemia bohemia

381
Θετική μέρα |  Bohemia bohemia
Ο Άντι Κρουζ ήταν πιο γρήγορος και πιο τεχνικός.  (Φωτογραφία: cubasi.cu)

Ο Άντι Κρουζ ήταν πιο γρήγορος και πιο τεχνικός. (Φωτογραφία: cubasi.cu)

Με ΤΖΟΝ ΜΑΡΤΕΝΕΖ

Πέντε στους έξι Κουβανούς βγήκαν από την μεγάλη πόρτα στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με έδρα την πρωτεύουσα της Σερβίας και έτσι εξασφάλισαν χάλκινα μέταλλα, με δυνατότητα αλλαγής χρώματος από τον επόμενο ημιτελικό. που Θα είναι μεθαύριο Πέμπτη.

Ο Κουβανός χωρίς ιστορία πέρα ​​από τα σύνορά μας Χέριχ Ρουίζ άρχισε σήμερα να γράφει τα διεθνή του νούμερα, έχοντας με απαράδεκτο τρόπο τον Τούρκο, πολύ άτεχνο, Μπουράκ Ακσίν (5-0), στα 86 κιλά (κιλά).

Από την πλευρά του, ο Yoenlis Hernández (75 κιλά), ο οποίος έκανε ολόκληρη την προπονητική περιοδεία πριν από το Τόκιο 2020 με την προεπιλογή της Κούβας και τελικά δεν του δόθηκε η πολύτιμη ποσόστωση, ανταπέδωσε στην Stark Arena νικώντας, κερδίζοντας τις καλύτερες βολές, πολύ γρήγορα. όπλων όπως ο νεαρός Κροάτης μόλις 20 ετών, Grabijel Veucic.

Σε έναν εξαιρετικά ισορροπημένο αγώνα, ο Osvel Caballero (57 κιλά) εξασφάλισε και ένα μετάλλιο και μαζί του την πρόκρισή του στα ημιτελικά, αφού είχε έναν δύσκολο Μεξικανό μαχητή, τον Μιγκέλ Βέγκα, με τον οποίο αντιμετώπισε σε αγώνα χωρίς άμυνα, όπου ήρθαν τα χτυπήματα και πήγε.και των δύο πλευρών. Ευτυχώς, η καταμέτρηση των κριτών τον ευνόησε στο τέλος του συναρπαστικού αγώνα, γιατί στον τελευταίο γύρο η Καραϊβική ήταν σημαντικά καλύτερη.

Εν τω μεταξύ, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος του Ολυμπιονίκη, Άντι Κρουζ (63,5 κιλά), έκανε το συνηθισμένο μπροστά σε έναν μαχητή που, αν και αντιστάθηκε, δεν μπορούσε να είναι πιο γρήγορος και πιο τεχνικός από τον Ελ Ματαδόρ, που επέβαλε τον ρυθμό του από τότε που χτύπησε το κουδούνι. . Ωστόσο, ο δεύτερος γύρος ήταν αρκετά ομοιόμορφος, με τον Ουζμπέκο Mujibillo Tursunov να σουτάρει συνεχώς, αν και τις περισσότερες φορές τα ανοργάνωτα χτυπήματά του χάνονταν στον αέρα.

Τελικά, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Χούλιο Σέζαρ Λα Κρουζ, ήταν πειστικός στο ρινγκ νικώντας τον Ρωσικής καταγωγής Σέρβο Σαντάμ Μαγκομέντοφ. Ο γιατρός και αρχηγός της ομάδας των Αντιλλών χαμήλωσε τη φρουρά του ως συνήθως και τα πρώτα του αποτελεσματικά χτυπήματα ήταν στο τελευταίο λεπτό του πρώτου γύρου. Στον δεύτερο γύρο, ο La Sombra ήταν ακόμα πιο συμπαγής και όμως ο Αργεντινός κριτής ήταν ο μόνος που είδε καλύτερα τον τοπικό πυγμάχο. Η τελική ψηφοφορία ήταν σίγουρα (5-0), οπότε ολοκληρώθηκε μια θετική μέρα για την κουβανική ομάδα που ήταν παρούσα στη Σερβία.

Η μόνη ήττα της Κούβας στην αφίσα του προημιτελικού ήταν στον αρνητικό απολογισμό του Κέβιν Μπράουν (67 κιλά), ο οποίος έδωσε σε κλειστή μονομαχία τον έμπειρο Γεωργιανό Λάσα Γκουρούλι, έναν μαχητή με 49 νίκες και 16 αποτυχίες στην ιστορία του.

Μέχρι στιγμής, οι μαθητές του Rolando Acebal έχουν συγκεντρώσει 21 επιτυχίες και μόνο τρεις αποτυχίες στο 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών της AIBA, μια διοργάνωση όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 500 πυγμάχοι από 88 χώρες και που θα απολαύσουμε μέχρι τις 6 Νοεμβρίου, όταν οι αγώνες για ο χρυσός λαμβάνει χώρα.

Η Κούβα κατέχει την πρώτη θέση ανά χώρα στην ιστορία αυτών των αγώνων, που αναδείχθηκαν στην Αβάνα το 1974, με ρεκόρ 77 τίτλων, εκτός από 35 ασημένια και 26 χάλκινα. Ως πρωταρχικός στόχος, αναμένεται οι πυγμάχοι του μεγαλύτερου των Αντιλλών να ξεπεράσουν αυτό που είχε επιτευχθεί στο προηγούμενο ραντεβού, Αικατερινούπολη 2019, όπου κατακτήθηκαν μόνο τρία μετάλλια, ένα από κάθε χρώμα.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar