Κουβανός επιστήμονας εκλέγεται μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών

13
Κουβανός επιστήμονας εκλέγεται μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών
Τάνια Κρόμπετ, Κουβανή επιστήμονας

Ο ειδικός έχει συμμετάσχει στην έρευνα, ανάπτυξη και κλινικές δοκιμές μερικών από τις πιο καινοτόμες θεραπείες και εμβόλια στην Κούβα. Φωτογραφία: Twitter

Η Δρ Tania Crombet, διευθύντρια Κλινικής Έρευνας στο Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας της Κούβας (CIM) εξελέγη μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών (TWAS, για το ακρωνύμιό της στα αγγλικά), ανακοίνωσε σήμερα το ίδρυμα.

Σε ένα μήνυμα στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, η κουβανική οντότητα διευκρίνισε ότι ο επιστήμονας από αυτό το έθνος της Καραϊβικής θα είναι μέρος του TWAS για την πρόοδο της επιστήμης στις αναπτυσσόμενες χώρες, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Από το 2020, ο Δρ. Crombet ήταν επίσης ένας από τους οκτώ Κουβανούς ακαδημαϊκούς που επιλέχθηκαν για το Διεθνές Πάνελ Εμπειρογνωμόνων ως Συμβουλευτική Ομάδα για την αντιμετώπιση του Covid-19 στον κόσμο.

Ο ειδικός έχει συμμετάσχει στην έρευνα, ανάπτυξη και κλινικές δοκιμές μερικών από τις πιο καινοτόμες θεραπείες και εμβόλια στην Κούβα, συμπεριλαμβανομένου του CIMAvax-EGF που αναπτύχθηκε για μη μικροκυτταρικούς πνεύμονες σε ασθενείς με καρκίνο.

Το 2015, αυτή η θεραπεία ολοκλήρωσε τις κλινικές δοκιμές φάσης IV στην Κούβα και τώρα χρησιμοποιείται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Πρόσφατα, το Roswell Park Institute στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε την έναρξη μιας κλινικής μελέτης με το CIMAvax-EGF για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα.

Αυτό το ίδρυμα στη χώρα της Βόρειας Αμερικής είχε λάβει έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ το 2015 για να δοκιμάσει εκεί το CIMAvax-EGF και άλλα προϊόντα CIM.

Η Παγκόσμια Ακαδημία Επιστημών (TWAS) είναι ένας αυτόνομος διεθνής οργανισμός, που ιδρύθηκε στην Τεργέστη της Ιταλίας το 1983 από μια διακεκριμένη ομάδα επιστημόνων υπό την ηγεσία του αείμνηστου νομπελίστα Abdus Salam από το Πακιστάν. Αποκαλύφθηκε επίσημα το 1985.

Το TWAS έχει επί του παρόντος 584 μέλη: 478 υπότροφους από 61 χώρες του νότου και 106 συνεργάτες από 14 βόρειες χώρες.

Ένα Συμβούλιο, που εκλέγεται κάθε τρία χρόνια από τα μέλη, είναι υπεύθυνο για την επίβλεψη όλων των υποθέσεων της Ακαδημίας.

Περισσότεροι από δύο χιλιάδες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των μελών του TWAS, προσφέρουν δωρεάν αξιολόγηση από ομοτίμους των ερευνητικών υποτροφιών, υποτροφιών και προτάσεων βραβείων που υποβάλλονται στην Ακαδημία από επιστήμονες και ιδρύματα στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar