Μαγνητική καταιγίδα χτυπά τη Γη

13
Μαγνητική καταιγίδα χτυπά τη Γη

Ενδεικτική εικόνα: actuality.rt.com/NASA/SDO

Μια μαγνητική καταιγίδα, που προκαλείται από την ηλιακή έκλαμψη μέγιστης κλάσης εντοπιστεί Αυτή η Πέμπτη, αυτή η Κυριακή έγινε αισθητή στη Γη, έχουν αναφερθεί το Ρωσικό Εργαστήριο Αστρονομίας Ηλιακών ακτίνων Χ (LPI).

Σύμφωνα με τα γραφήματα του LPI, οι συνθήκες της καταιγίδας έφτασαν στο επίπεδο G1, επομένως η πρόσκρουση στο μαγνητικό πεδίο της Γης θεωρείται ασθενής. Η καταιγίδα άρχισε να επικρατεί γύρω στις 12:00 (ώρα GMT) και διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.

Οι μαγνητικές καταιγίδες ταξινομούνται με γράμματα και αριθμούς ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητάς τους και τον κύκλο έντασης του άστρου μας. Αυτά του επιπέδου G1 είναι αδύναμα και μπορεί να προκαλέσουν κάποια ηλεκτρικά προβλήματα. οι G2 είναι μέτριοι και μπορούν να προκαλέσουν ραδιοπαρεμβολές και να αλλάξουν τις τροχιές ορισμένων δορυφόρων, ενώ οι G3, G4 και G5 είναι υψηλής έντασης και οι πιθανές επιπτώσεις τους περιλαμβάνουν την πτώση των επικοινωνιών βραχέων κυμάτων και του GPS.

Όσον αφορά την πρόβλεψη μελλοντικών καταιγίδων, ο LPI βεβαιώνει ότι τις επόμενες 27 ημέρες δεν θα υπάρξει περαιτέρω πρόσκρουση στο μαγνητικό πεδίο της Γης. Η πιθανότητα να συμβεί αυτό τις επόμενες τρεις ημέρες είναι ελάχιστη: 25%, 5% και 1%. αντίστοιχα.

Αυτή την Πέμπτη εντοπίστηκε μια ισχυρή ηλιακή έκρηξη στην επιφάνεια του Ήλιου, γεγονός που κατατάχθηκε ως μέγιστη τάξη στην κλίμακα μέτρησης της δραστηριότητας του άστρου μας. Η έκλαμψη ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να προκαλέσει προσωρινά ισχυρό μπλακ άουτ ραδιοφώνου στην ηλιόλουστη πλευρά της Γης.

(ειδήσεις RT)

Η μαγνητική καταιγίδα που προκαλείται από μια ηλιακή έκλαμψη μέγιστης κλάσης φτάνει στη Γη

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar