Οι ιθαγενείς λαοί της Αμερικής μπορεί να προέρχονται από τη Σιβηρία

55
Οι ιθαγενείς λαοί της Αμερικής μπορεί να προέρχονται από τη Σιβηρία
εγχώριος

Η πιο πιθανή πηγή του πληθυσμού των ιθαγενών της Αμερικής φαίνεται να είναι η Σιβηρία. Ενδεικτική εικόνα: cric-colombia.org

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων πραγματοποίησε μια γενετική μελέτη προκειμένου να επαληθεύσει μια ευρέως διαδεδομένη θεωρία που δείχνει την ιαπωνική καταγωγή των πρώτων εποίκων της Αμερικής.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα της έρευνας απέκλεισαν ότι οι ιθαγενείς της Αμερικής σχετίζονται με τον λαό Jomon, τους προϊστορικούς κατοίκους της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοφιλή θεωρία, οι πρόγονοι των Ινδιάνων της Αμερικής μετανάστευσαν από το ιαπωνικό αρχιπέλαγος πριν από περίπου 15.000 χρόνια, κινούμενοι κατά μήκος της βόρειας άκρης του Ειρηνικού Ωκεανού μέχρι να φτάσουν στη βορειοδυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής.

Ωστόσο, η νέα μελέτη, στην οποία οι ερευνητές ανέλυσαν τη βιολογία και τη γενετική κωδικοποίηση οδοντικών δειγμάτων από μέλη του λαού Jomon, έδειξε μικρή σχέση μεταξύ αυτών και των ιθαγενών της Αμερικής.

«Αυτοί οι άνθρωποι που έζησαν στην Ιαπωνία πριν από 15.000 χρόνια είναι μια απίθανη πηγή ιθαγενών Αμερικανών. Ούτε η σκελετική βιολογία ούτε η γενετική υποδεικνύουν σύνδεση μεταξύ της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πιο πιθανή πηγή του πληθυσμού των ιθαγενών της Αμερικής φαίνεται να είναι η Σιβηρία», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Σκοτ, επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο περιοδικό PaleoAmerica.

(RT)

Η μελέτη δείχνει ότι οι αυτόχθονες λαοί της Αμερικής μπορεί να προέρχονται από τη Σιβηρία

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar